Johanna Wistrand logotyp

 1. Bokomslag till Hitta Linnea

  Hitta Linnéa

  Efter ett impulsköp på Blocket har Ingrid blivit ägare till en liten gård i en ångermanländsk by. Med vuxna dottern Ellen som ressällskap flyr Ingrid det gamla invanda livet i storstaden och inrättar sig och sin laptop i den nya tillvaron med läckande tak, inget wifi och en sinande ekonomi.

  Som levebröd har hon att spökskriva andra människors böcker, och hon är riktigt bra på det, men för stunden lyser uppdragen med sin frånvaro. Så när hon blir tillfrågad av sonen till en gammal, förmögen byggmästare i trakten att skriva en biografi om fadern, så tackar hon gladeligen ja. Men med uppgiften följer också ett hemligt önskemål från den gamle mannen – att försöka finna hans ungdomskärlek Linnéa, som försvann från byn när hon var sexton år gammal.

  Utgiven av Lind & Co.

  Omdömen

  1. ”Redan efter de första sidorna kände jag att det här kommer att bli gemytlig läsning. Och det blev det i maklig ångermanländskt tempo förmedlar Johanna Wistrand en vacker, varm och innerlig berättelse som landar mjukt och sanslöst bra. Miljön beskrivs som om man befann sig på plats och relationer mellan bybor och andra finns närvarande genom hela boken. Johanna Wistrand är bra på att berätta en historia och jag är glad att hon skriver på del två om Ingrid Sandström.”
   bostavligttalat (bokbloggare på Instagram)
  2. ”Det är en varm berättelse om längtan att våga ta steget, säga nej till andra och istället satsa på sig själv och det känns äkta. Att flytta till en ny, mindre, ort där alla känner alla och alla har koll på nykomlingen, är inte enkelt. Men vänskap uppstår och Ingela hittar snabbt in i vardagen. Både miljö- och karaktärsbeskrivningar är bra. I ett mindre samhälle finns alla de personligheter som hon beskriver. Det ger både igenkänning och dynamik. Boken är fylld av familjehemligheter, släktfejd, vänskap, renovering och kärlek. En feelgood jag ser fram emot att läsa fortsättningen på.”
   Frölids bokhylla (bokbloggare)
  3. ”Det är en lättläst bok med en något annorlunda story, åtminstone liknad det inget jag läst tidigare. Läs, vettja! Jag rekommenderar den starkt.”
   relevantreader (bokbloggare på Instagram)
  4. ”Här finns det en massa udda karaktärer (måste i o f s inte vara glesbygd för det), fantastiska miljöer, familjehemligheter och släktfejder. Men Hitta Linnéa är så mycket mer än det. Det är även en spännande bok där jakten på Linnéa står i fokus. Det är en mysig bok och jag gillar Johanna Wistrands sätt att skildra de olika karaktärerna, hon har verkligen lyckats få in allt från älskvärda till irriterande sådana. Trots mysfaktorn är det en bok med ett djup och en rädsla att inte vara till lags, att ständigt leva på andras villkor.”
   boktanten (bokbloggare på Instagram)
  5. ”Hitta Linnéa går lite i samma anda som Eli Åhman Owetz böcker om Söderberga. Johanna Wistrand när väl inte riktigt upp till samma nivå, men det här är ju första delen i en serie och det finns gott om hopp för fortsättningen!”
   ihyllan.se (bokbloggare)
  6. ”Romanen börjar lite trevande, men i samma takt som huvudkaraktären börjar rota sig får även intrigen fart och jakten efter Linnéa blir både fascinerande och spännande. Familjehemligheter kommer upp till ytan och handlingen berör och väcker allehanda känslor hos mig som läsare. Johanna Wistrand är redaktör, lektör, skrivcoach och spökskrivare och om man via sociala medier följt hennes vardag i Näsåker, inser man att hon grävt där hon står och säkerligen inspirerats av många egna erfarenheter och människor i sin närhet. Det här är den första delen av en tänkt serie och jag ser fram emot att återse dessa människor.”
   Bokrecension av Agneta Norrgård
  7. ”Johanna Wistrand är själv spökskrivare och dessutom redaktör och lektör. Att hon arbetar med böcker och skrivande märks i hennes eget författarskap. Språket är rikt och oklanderligt. Läsningen präglas av ett flyt och man kommer raskt framåt. Kanske kunde man önska sig att författaren tog ut svängarna ytterligare. Nu blir det en traditionell feelgoodroman med upp- och nedgångar. Svängningar som kunde ha varit större och mer dramatiska. En stunds underhållande läsning fick jag och det är inte att förakta i mitt intensiva läsande av kriminalromaner.”
   Nils Scherman (bokbloggare)
  8. ”Boken är en varm och verklighetsnära feelgoodroman som berör flera viktiga ämnen. Den mest centrala handlar om att våga följa sina drömmar och göra det man vill. Att våga kasta sig ut i det okända och lita på att man klarar det. Jag blir otroligt nyfiken på det lilla samhället och människorna där. Författaren har verkligen lyckats fånga mitt intresse. Hon har skapat flera av de olika karaktärerna som man förväntar sig att hitta lite utanför storstaden och som ger berättelsen liv och skapar dynamik. Det finns gamla familjehemligheter, släktfejder och både nya och gamla kärlekshistorier. Det ska bli mycket spännande att få träffa alla i nästa del. Jag kan varmt rekommendera denna mysiga feelgoodberättelse!”
   laslustan (bokbloggare på Instagram)
  9. ”Man kan verkligen förstå att Johanna är spökskrivare. Det är som man säger att man ska skriva där man står för att det ska bli bra, och det har hon verkligen gjort. Det här är en berättelse om att komma till skott och göra det man själv vill. Att ta steget och lita på sin intuition, att helt enkelt hoppa på tåget när tillfälle ges. En del härliga karaktärer, en del som irriterar och en del som ger mysfaktor. Miljöer som man skulle vilja besöka då de beskrivs på ett mycket trevligt sätt. Du får familjehemligheter, lite kärlek och en massa intriger. En härlig feelgood i höstmörkret som jag verkligen rekommenderar.”
   bettan_bokprataren (bokbloggare på Instagram)
  10. ”En medelålders kvinna från Uppsala som impulsköper en gård, det skulle kunna vara jag! Det här är en underhållande och verklighetsnära berättelse om att dra pinnen ur arslet och våga lita på andra men framför allt på sig själv. Precis vad jag behövde lyssna på i höstrusket!”
   lyssnat_spejat (bokbloggare på Instagram)
  11. ”Du har en helt egen stil som känns naturlig och välkomnande in i berättelsen. Det finns hela tiden en unik närvaro i allt du beskriver.”
   Anette Andersson
  12. ”Oh, läs! Ren njutning, varm och klok. Inga märkvärdigheter men underfundigt enkel, unik. Om människor, författarskap och landskapet: lägdor, nipor och älv, i Ångermanland.”
   Anna Rosenhall
  13. ”Underbar bok! Lite intrig, lite kärlek, lite pengar, lite bråk, mycket mod och mänsklighet. Livet i ett litet härligt paket. Feel good.”
   Viveca Ohlén
  14. ”En av de mysigaste böcker jag läst. Härligt språk och fin handling. Ser fram emot nästa bok.”
   Anneli Sandström
  15. ”Det går inte att lägga ifrån sig boken. /…/ En riktig bladvändare i Feelgoodanda.”
   Mika Ihanus, författare
  16. ”Tack för läsningen, det blev inte mycket annat gjort i några dagar. Levde mig in i boken o hamnade i bubblan av händelserna. Ville ju inte att boken skulle ta slut, enligt mig ett bra betyg av en bok. Väntar med spänning på uppföljaren.”
   Läsarreaktion
  17. ”Tack för en härlig läsning. Älskar din bok och längtar efter nästa. Du skriver så rakt på sak och beskriver omgivningarna på ett suveränt sätt. Man ser och känner genom bokens karaktärer då i synnerhet via Ingrids ögon och känslor. Vill ha mer…”
   Läsarreaktion
  18. ”Tack för underhållande bok. Jag har läst och den är så medryckande och spännande med fina karaktärer med roliga inslag med. Den känns varm och i en fin miljö. Det var svårt att sluta läsa! Kommer det en fortsättning?”
   Läsarreaktion
  19. ”Hade svårt att sluta men sparade lite till idag och nu har jag precis läst klart. Jättemysig historia och så fint och levande berättad! Kändes lite som att se en mysig TV-serier med människor som man lär känna och fäster sig vid.”
   Läsarreaktion
  20. ”Vill bara skriva några rader och tacka för en sååå underbar bok. Känns tomt nu när den är slut och man inte får veta mer. Du är jäkligt duktig på att skriva så det känns som om man är med i verkligheten.”
   Läsarreaktion